Twitter
English

Over ons


Jojanneke Bijkerk: samen met mijn echtgenoot Jasper Helmantel voer ik kwekerij en verzendbedrijf van wildebloemenzaden Cruydt-hoeck (www.cruydthoeck.nl). Dit doen wij met veel plezier sinds 2007. Naast gallen ben ik vooral een liefhebber van de wilde flora van Nederland en omstreken.
Van 2005 tot en met 2008 ben ik werkzaam geweest bij Koeman en Bijkerk bv in Haren, een bureau voor ecologisch onderzoek en advies, waar ik veldwerk heb gedaan voor een project over proefverkweldering van een zomerpolder (Fryslan Butendyks), toetsingen uitvoerde van de Flora- en faunawet en aanverwante natuurwetgeving, maar ook vegetatieopnames in het zomerseizoen voor verschillende waterschappen in Nederland.
Sinds 1997 zijn plantengallen mijn favoriete studieobject. Op deze website ben ik begonnen met laten zien wat gallen zijn. Inmiddels zijn er verschillende vergelijkbare initiatieven van mensen, zoals Floris Grotenhuis, Jan Willem Wertwijn, determineer.be, Thijssepark, etc waaruit prachtige website en fotocollecties over gallen zijn ontstaan. En dankzij een aantal mensen kun je nu zelfs gallen opvoeren op waarneming.nl.

Voor plantengallen.com heb ik veel hulp en ondersteuning gehad van andere gallers, zoals Roelof Jan Koops, Hans Roskam, Huub van der Aa, etc. Veel mensen dragen mooie foto's aan van gallen voor deze site. Dankzij de vriendelijke hulp van Martijn Wieland hebben we nu weer een website die makkelijk te bewerken is, dus we zouden de komende jaren zo veel mogelijk soorten en foto's willen invoegen en eindelijk eens een mooie database opzetten, waar je goed in kan zoeken. Helaas ga ik hier de komende jaren dankzij Cruydt-Hoeck geen tijd in steken. Dankzij waarneming.nl en het werk van Willem Ellis (bladmineerders.nl) is er al veel info te vinden op het internet. Voel je je geroepen om mijn website over te pakken en er wat nieuws en beters van te maken, dan horen we het graag.