Twitter
English

Werkgroep plantengallen

 
Momenteel telt de werkgroep circa 100 leden. Door de werkgroep worden in theorie, vaak in samenwerking met de KNNV, excursies en lezingen georganiseerd. De inventarisaties van terreinen worden door de werkgroepleider verzameld en aan het EIS doorgegeven. Momenteel is de werkgroep niet meer zo actief, zoals ook te zien is aan de datering van de laatste nieuwsbrief.

Op waarneming.nl zijn mensen te vinden die zich actief bezighouden met het verzamelen van waarnemingen van plantengallen. Hier vindt u ook een forum voor gallen en mineerders.

In juli 2011 zal , georganiseerd door de British Plant Gall Society in samenwerking met onze werkgroep een tweede internationale gallenbijeenkomst worden gehouden.

Hoogtepunt voor 2009 was ongetwijfeld de op 1 september 2009 uitgekomen vierde editie van W.M. Docters van Leeuwen, Gallenboek bij de KNNV Uitgeverij.

De gallenwerkgroep is onderdeel van de EIS-Nederland [European Invertebrate Survey] en de coordinator is Hans Roskam, roskam@rulsfb.leidenuniv.nl.

Voor determinaties kunt u terrecht bij:


Door insecten en mijten veroorzaakte gallen

Dr J.C. Roskam, werkgroepleider
Instituut Biologie, Universiteit Leiden
Postbus 9516
2300 RA Leiden
071-5274881
j.c.roskam@biology.leidenuniv.nl


Werkgroepnieuws en contact:
www.plantengallen.com.
r.j.koops@gmail.com
jojanneke@plantengallen.com (is momenteel niet actief met gallen bezig)

Nieuwsbrief 6 2015

Nieuwsbrief 5 2011

Nieuwsbrief 4 2010

Nieuwsbrief 3 2010

Nieuwsbrief 2 2009

Nieuwsbrief 1 2009



Tabel inventarisatiegegevens

Verslag internationale plantengallenweekend Oostvoorne 2009


ACTIVITEITEN 2011

Waarnemingen kunnen ingevuld in het formulier worden gemaild naar: roskam@rulsfb.leidenuniv.nl

The British Plant Gall Society

De vereniging is opgericht in 1985. Deze oprichting was een natuurlijke reactie op de groeiende interesse in het bestuderen en verzamelen van plantengallen. De vereniging coördineerd activiteiten van “cecidologisten” met een verschillende achtergrond en interesse. Het brede spectrum van biologische subdisciplines, variërend van moleculaire biologie tot ecologie, wordt tot uitdrukking gebracht in het lidmaatschap en de publicaties van de vereniging.

De vereniging publiceert sleutels en boeken over cecidologie en ook regelmatig nieuwsbrieven. Ook publiceren zij het stimulerende tijdschift Cecidology.

Het jaar door worden vele activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld de veldexcursies, workshops, cursussen, opnames, opzet voor een national Check List en het ter leen stellen of de verkoop van dia’s.

Een lidmaatschap is mogelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in wat voor aspect van plantengallen dan ook. De kosten zijn ongeveer £15,- per jaar. Meer informatie over de betaling kan ingewonnen worden bij onderstaand adres.

Om een lidmaatschap aan te vragen, neem contact op met de Lidmaatschaps Secretaris: alan.rix@blueyonder.co.uk. Graag "BPGS" vermelden in het onderwerp.
Kijk voor meer informatie op: http://www.british-galls.org.uk/